Visie

Baudoin van Alphen Bergers Architecten Interieurarchitecten is een bureau waarbij de wensen van de opdrachtgever een belangrijke plaats innemen. Ook worden locatie en context zorgvuldig bekeken en geanalyseerd. Dit geeft ons samen met onze andere basisuitgangspunten zoals onderhoudsarme materiaaltoepassing, lage milieubelasting en een landschappelijk – of stedenbouwkundig uitgekiende inpassing, de nodige informatie om slim te ontwerpen en voor lange tijd te bouwen.

Wij maken voor onze opdrachtgevers een maatpak met een krachtige en duurzame architectuur. Een gebouw moet heel lang mee kunnen gaan en in staat zijn om zich tijdens deze levensduur aan te passen aan mogelijk andere ruimtebehoeften en een veranderende vraag. Dat betekent een zekere flexibiliteit van het interieur en het toepassen van recyclebare materialen.

Ons bureau is werkzaam in stedenbouw, architectuur, interieur- en meubelontwerp. Daarnaast zijn wij actief in restauratie en functiewijziging. U vindt hier een overzicht van diverse door ons bureau gerealiseerde werken. Het is geen compleet beeld maar een presentatie van de wijze waarop wij reageren op de vraag van onze opdrachtgevers. Er is steeds meer aandacht voor, een uitgesproken architectuur met een niet modieuze, lange levensduur, waarbij het persoonlijke, het bijzondere en het niet-alledaagse ruimte krijgt.

Architectuur met een uitgekiende detaillering, conceptueel en analytisch karakter, gebaseerd op de vraag, de plek, het milieu, het bestaande gebouw, het programma van eisen en het budget. Een bijzonder resultaat is hiervan het gevolg. Actuele voorbeelden van ons werk zijn te vinden onder projecten.

Baudoin van Alphen Bergers bv Architecten Interieurarchitecten bestaat uit Ben Baudoin, Academie st. Joost Breda (1979) en Academie van Bouwkunst Tilburg (1989) BREM Bouwhistorie, restauratie en monumentenzorg (HU-2011) en Ilona van Alphen, Academie st. Joost (1995) en Academie voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (2000), Ed Bergers, HTS Bouwtechnische bedrijfskunde (1990) enĀ Academie voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (2001) en bouwkundig en administratief medewerkers.