Nieuwbouw 4 woningen en garagebedrijf te Teteringen


Geen foto's gevonden

Nieuwbouw 4 woningen en garagebedrijf te Teteringen

programma

Op het spie-vormige terrein ingeklemd tussen de Oosterhoutseweg , Schijfstraat en Hoolstraat onstond de mogelijkheid tot herbouw van het bestaande garagebedrijf en woningen.

De Hoolstraat is onderdeel van de historische Napoleonroute en in de 19e eeuw stond op deze locatie het station van de oude stoomtreinroute tussen Breda-Teteringen-Ginneken. Door de aanleg van de Oosterhoutseweg is de bebouwing zich gaan richten op deze straat. De Hoolstraat is daarin onderkent en door gebrek aan bebouwing als oud lint niet meer voelbaar op deze plaats. Vanuit deze optiek hebben we deze straat als oud lint hersteld en voelbaar gemaakt door in deze richting de bebouwing te situeren en programmatisch aangesloten op de oorspronkelijke typologie van grondgebonden woningen.

De 4 woningen zijn uiterlijk gelijk aan elkaar maar het programma van de woningen is verschillend door de grootte ervan. Het spie-vormige terrein is daarin mede bepalend geweest. De twee grootste woningen beschikken tevens over een atelier/werkruimte op begane grond en alle woningen hebben een ruime woningbrede loggia op begane grond.

Brochure

oppervlakte
woning A 128m2 / woning B 155m2 / woning C 180m2 / woning D 205m2 / Oppervlakte garage: 225m2

ontwerp
Ilona van Alphen Ben Baudoin

aannemer

fotografie